2011. november 12., szombat

Magyar értelmező kéziszótár (Nagyszótár) - Jelenlegi ára: 2 500 Ft


Kovalovszky Miklós – Juhász József – Szőke István – O. Nagy Gábor: Magyar értelmező kéziszótár
A Magyar Értelmező Kéziszótár, amely mintegy 70000 szócikkben felöleli és bemutatja a magyar irodalmi nyelv és a mai magyar beszélt nyelv szókészletét: a tömörítésnek valóságos mesterműve. Minden címszónak értelmezi jelentéseit, állandósult szókapcsolatait, szólásait és szóláshasonlatait, közli a címszók szófaját, használatuk szabályait, stilisztikai jellemzőit, eligazít a szavak helyesírásában és kiejtésében, megjelöli a nyelvileg helytelen szavakat, a pongyola és terpeszkedő kifejezéseket, és közli alapszavaink eredetét (etimológiáját). A Kéziszótár a világos, szabatos és igényes megfogalmazásnak, a szép és helyes élőbeszédnek, ingadozó nyelvérzékünk mindennapos ellenőrzésének – egyszóval a tudatos nyelvhasználatra irányuló önnevelésnek – egyik legfőbb segédeszköze és népszerű forrása, törvénykönyve lett. Rendeltetése, hogy a lehető legszélesebb körre kiterjesztve tovább folytassa azt a nyelvművelő, anyanyelvi ismeretterjesztő és ízlésnevelő munkát, amelyet A magyar nyelv értelmező szótára a szókészlet területén tudományosan megalapozva elindított. Az egyetemes magyar nyelvközönségen túl nagy haszonnal forgathatják a magyarul tanuló és a magyar nyelvvel foglalkozó idegen ajkúak is. A szavak és kifejezések szótári feldolgozásának legfontosabb eszköze a Magyar Értelmező Kéziszótárban – a mű címének megfelelően – az értelmezés. Ez annyit jelent, hogy a szótár a magyar nyelv más szavainak a felhasználásával körülírja, megmagyarázza és meghatározza, azaz értelmezi a címszók és a velük alkotott közkeletű szókapcsolatok jelentését, illetőleg jelentéseit és jelentésárnyalatait. Az értelmezések szövegében az alkotók olyan szavakat használtak, amelyek – vagy amelyeknek legalább az alapszava – a maga betűrendi helyén ki van dolgozva szótárunkban. Ennek a lexikográfiai (szótártani) alapelvnek az érvényesítése lehetővé teszi az olvasó számára, hogy – kikeresve az értelmezésben előforduló szavak szótári cikkét – az értelmezéseket jobban megértse. Az értelmezéseket mintegy 850 vonalas rajz teszi szemléletesebbé. Mintegy 160 szócikk végén etimológiai tájékoztatás szerepel, melyek növelik a szótár értékét, kivált ha azt is tekintetbe vesszük, hogy egy részüket máshol sem szótárban, sem kézikönyvben nem találhatjuk meg. A szótártechnikai eljárások közül a bokrosítás (a tövük vagy előtagjuk alapján összetartozó szavaknak egy-egy szóbokorba való foglalása) kiváltképp jellemző a Magyar Értelmező Kéziszótár esetében.
Ha van kedve és egy kis ideje nézzen be hozzánk! Nagyon sok érdekes könyvel  találkozhat elérhető áron! 6000 ft felet a posta költséget  mi álljuk!! Szeméjes átvétel esetében mi Viszük a könyvet otthonába Budapesten.
Személyes átadás , XIV Ker Stadiontol 2 percre. A postázásnál a postaköltség a vevőt terheli. Átutalás után 48 órán belül küldjük a kiválasztott könyvet (könyveket).
Licitálás, vásárlás előtt ezeket, kérjük figyelembe venni.
Köszönjük hogy benézet hozzánk.


Jelenlegi ára: 2 500 Ft

Az aukció vége: 2011-11-29 06:29
. Magyar értelmező kéziszótár (Nagyszótár) - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése